Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 32-годишен мъж за това, че е осъществил трафик на хора спрямо две жени, едната от които на 18 г., ученичка в 12 клас, и другата на 28 г., като ги е набирал с цел използване на развратни действия чрез обещаване на облаги, съобщиха от държавното обвинение. 

Мъжът е задържан в неделя в стриптийз клуб в центъра на Пловдив. Той е стопанисвал заведението, в което е имало още няколко души, включително танцьорки. След като са били разпитани, жените са освободени.

Установено е, че обвиняемият е предложил на двете жени да извършват сексуални услуги срещу заплащане в заведението през различни периоди от време. Развратните действия с тяхно участие са били извършвани в специално пригодени за целта помещения - кабинки в заведението. 

По досъдебното производство са извършени множество действия по разследването - разпити на свидетели, с което е документирана дейността на А.К., извършени са претърсвания и изземвания, както в Пловдив, така и в София, иззета е голяма сума пари, компютърни конфигурации, телефони и др. Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Действията по разследването продължават.