Четири електрически скутера влизат в действие при изпълнение на служебните ангажименти на служителите от кметството в "Тракия", съобщи районният кмет Костадин Димитров. Те ще могат да се ползват при проверки или обходи на района. Скутерите имат възможност за пробег до 40 километра с едно зареждане на батерията, което продължава до 5 часа, съобщава Топновонибг.

"Тестовете показаха, че електрическите скутери са изключително удобни и със завидна бързина стигаме до всички точки на района. Радвам се, че работещите в нашата администрация "пречупиха" мисленето си и с готовност ще използват този транспорт с грижа за околната среда. Електрическите превозни средства едновременно са и икономични, и екологични", подчерта кметът на "Тракия" Костадин Димитров.

Благодарение на това, че Община Пловдив изгради в "Тракия" над 15 км велоалеи, има възможност за безпроблемно и бързо придвижване до всички микрорайони, допълни Костадин Димитров.

Въвеждането на електрическите скутери в работата на администрацията на район "Тракия" е един вид надграждане, защото и в момента служители, включително и кметът Костадин Димитров, използват велосипеди при изпълнение на служебните си ангажименти.