Това съобщи на пресконференция в Пловдив главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който даде подробности за разбита престъпна група, цитиран от БТА.

Атанас Червенков е заловен в жилището на свои роднини. Той се опитал да избяга, скачайки от терасата.
Задържани са още трима души.

Окръжният прокурор Румен Попов заяви, че те са направили пълни самопризнания.

Групата е запалила 10 коли от 2003 г. до миналата седмица. Три от колите са пламнали покрай други палежи, а една част от останалите са на бившия депутат Антоний Йорданов.

Червенков е поръчал убийството на конкурента си Аргир Гяуров, собственик на медицински център "Хипоталамус", пише Трафикнюз. Гяуров бе наръган 9 пъти с нож в гърба пред дома си миналата година.

Поръчката е била за 20 000 лева, но тъй като не се е стигнало до убийство, на извършителите са платени 10 000 лв., предаде Дарик.

По думите на Румен Попов, извършителите са млади хора, неопитни, които са правили престъпления само за пари.

Попов заяви, че нивото на престъпниците е паднало изключително много.

"Един от задържаните от престъпната група е член на фенклуб на пловдивски отбор, но в случая това няма отношение към престъпленията", заяви шефът на пловдивската полиция Пламен Узунов.

Атанас Червенков е известен в Пловдив като собственик на частната бърза помощ, МЦ "Хипократ" и пазара на улица "Младежка", управлява и други бизнеси, припомня Дарик.
Той бе сред основателите на пловдивската организация на ПП "България без цензура", но напусна партията на Николай Бареков с мотива, че "ББЦ е корпоративно предприятие, в което се наливат пари, за да се произведе политика, тип "Бързо хранене".

Преди година бе направен опит за отвличането на двете деца на Райфъла с предполагаемо искане на подкуп от над 500 000 лева.
По думите на Червенков тогава той потърсил помощ и съдействие от Бареков, защото знаел, че е близък с главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, с когото си говорили на малко име.