Десетки близки, приятели и роднини на 42-годишния Златко Първанов, който бе блъснат и убит на място от шофьор на джип на пешеходна пътека до Южния парк, се събраха на лобното му място.

Те организираха бдение в негова памет. Хората се събраха на мястото, за да запалят свещ и да оставят цвете. Те искат обезопасяване на пешеходната пътека. За да изразят протеста си, събралите се на бдението пресичаха булеварда и блокираха движението.

Вечерта на 18 ноември 42-годишният Златко Първанов разхождал кучето в Южния парк. На прибиране се обадил на съпругата си Десислава, за да обсъдят какъв подарък да купят на 11-годишната си дъщеричка за предстоящия й рожден ден.

"Понеже се бях ядосала, Златко ми каза - "Не се ядосвай. Обичам ви, обичам ви. Прибирам се", разказва вдовицата пред Нова телевизия.

Златко обаче така и не стигнал до вкъщи. Според очевидци, кучето му излязло на пътя, а мъжът изскочило внезапно на пешеходната пътека и така се стигнало до удара, при който Първанов загина на място.

Десислава Първанова обаче не вярва в тази версия.

"Кучето ни тежи около 50 килограма и като малко е блъскано от кола. То се страхува от коли. Не вярвам кучето да е причината за това произшествие", категорична е вдовицата.

Според полицията, шофьорът на джипа, блъснал 42-годишния Златко се е движел с ниска скорост. Според свидетели пък водачът е опитал да избегне удара, но не успял.

Хора от квартала, които пресичат всеки ден пешеходната пътека, твърдят, че го правят със страх. Те не са съгласни с искането на прокуратурата всички "зебри" да станат в бяло и черно. Според хоратапо този начин пътеката изобщо не се вижда.

Полицейското присъствие в района бе засилено.