Вдовицата на 42-годишния Златко Първанов, който на 18 ноември бе пометен от шофьор на джип на пешеходна пътека край Южния парк в София, организира бдение и призова хората да я подкрепят, защото се страхува, че трагедията може да бъде потулена.

На 18 ноември Първанов, който е баща на 11-годишно момиченце, се прибирал към дома си, когато е ударен от водач на джип на осветената зебра на бул. "Петко Ю. Тодоров". Младият мъж умира на място.

"Приятели, съседи, граждани, Каня ВИ на едно импровизирано бдение в памет на моя съпруг - Златко Първанов, на 42 г. от София, баща на момиче на 11 години, който бе прегазен от джип на пешеходна пътека, прибирайки се вкъщи на 18.11.2018 г. и загина на място. Нека тази огромна наша трагедия не остане потулена и скрита... Да се обединим, погрижим и вземем мерки за обезопасяването на поредната пешеходна пътека, която се превърна в лобно място на ОЩЕ един млад човек в разцвета на силите си", написа във Фейсбук Десислава Първанова.

Бдението е организирано за 28 ноември от 18.30 ч. на пешеходната пътека на бул. "Петко Ю. Тодоров" до Южния парк в отсечката между ул. "Нишава" и пресечката на бул. "Гоце Делчев" и "Петко Ю. Тодоров".

"Ще постоим там поне 1 час, моля ВИ, ЕЛАТЕ!", призова вдовицата.