Жители на Войводиново излязоха отново на протест. Причината е условните присъди на двамата мъже, пребили военнослужещ на 6 януари.Протестиращите се събраха в центъра на селото. Те поискаха съдът да отмени условните присъди и да върне делото за ново разглеждане.

 

Двамата братя сключиха споразумение с прокуратурата и признаха изцяло вината си. Така се сдобиха с по-леки присъди и излязоха на свобода.

Според протестиращите "това е подигравка". Съпругата на военнослужещия Валентин Димов, Атанаска и майка му дойдоха на площада във Войводиново където жители на селото се събраха. Тя също сподели, че не са решили дали ще заведат граждански иск срещу двамата роми, пребили мъжа й.

"Тук сме не само заради смешните присъди, които получиха двамата роми, но и заради това, че ромите в България трябва да се научат да живеят и спазват закона както останалите", коментират присъстващи.

Съпругата на Димов и майка му отказаха да коментират присъдите пред медии обясниха, че Димов е по-добре и се е върнал на работа.

В центъра на Войводиново в момента има засилено полицейско присъствие.