Това съобщи за БТА говорителят на Окръжната прокуратура в Ловеч Кирил Петров.

След това телата са транспортирани за аутопсия в Ловеч.

Намерени се документи, които потвърждават, че загиналите са 45-годишната българка Катя Павлова и 57-годишния англичанин Иън Джонсън .

Петров допълни, че предстои разпит на съпруга на 42-годишната плевенчанка, която успя да се спаси при инцидента и се възстановява в болница в Плевен.

Ако се наложи, ще бъде извършена и идентификация на телата, която окончателно да потвърди самоличността им.

Водопадите остават "затворени" 

Достъпът до Крушунските водопади ще остане забранен до изясняване на причините, довели до инцидента с двамата затрупани туристи, съобщи за БТА кметът на община Летница Красимир Джонев.

Районът е обезопасен, ще бъдат поставени и табели, ще има и денонощна охрана.

"Ще направим необходимите действия, за да си изясним ситуацията и причините за свлачището. След като имам пълен анализ и експертиза от геолози и хидрогеолози, едва тогава ще предприема по-нататъшни действия", заяви още кметът.

Той добави, че от експерти знае, че карстовата скала не се свлича, тъй като е пореста, но тя все пак е върху почва.

Джонев каза още, че до момента в района никога не е имало свлачище. Тази пролет само е бил отстранен камък, за който се е считало, че е опасен. Няколко години поред на водопадите са идвали учени от Института по география към БАН, правили са обследване на карстовите терени и не са изказвали съмнения за опасност.

Красимир Джонев заяви още, че тъй като това е национален лесопарк не може да предприема почистване или обрушване на бигора без разрешение от РИОСВ.

"Ако махнем тези бигорови образования, тогава няма да има какво да се види, а туризмът е основният поминък в региона", каза кметът.

Той припомни, че общината е реализирала проект "Очарованието и вдъхновението на природата в община Летница", по който районът на водопадите е бил облагороден, поставено било и нощно осветление.

Самият проект за екопътеката е реализиран от Областна администрация преди години, която е кандидатствала за финансиране пред МОСВ.

"Реално този проект с тези мостчета, с тази локализация на пътеката е направена от държавата", добави Красимир Джонев.