Единият инцидент е станал в непосредствена близост до известния ресторант "Златна рибка" по пътя за Самоков, като сигналът е подаден в 15.45 ч, съобщиха от пресцентъра на МВР. По първоначална информация са се ударили камион и лек автомобил.  На място са загинали двама души, пътували в колата. Движението по пътя не е спряно, извършва се оглед.

Само 20 минути по-късно - около 16.05 ч., на пътя Перник-София след КПП-Владая, е станала друга тежка катастрофа между лек автомобил и автобус. Пострадали са шестима души - двама от рейса и четирима от колата. Те са откарани от екипи на Бърза помощ. Сред ранените са и три деца - на 4,6 и 7 години, съобщи "Фокус".

4-годишното момиченце и 55-годишният му дядо са прегледани в "Пирогов", съобщи БТА. Детето е с рана на дясната буза, а мъжът е със счупено ребро. Двамата са освободени за домашно лечение. Другите две деца - братче и сестриче на 6 и 7 години са освободени, след като са им поставени инжекции против тетанус.

На мястото имаше огромно задръстване. Движението бе спряно заради разлив от товарния автомобил, предаде bTV. Над 10 км бе колоната от чакащи автомобили.

*Текстът е актуализиран към 21 ч.