От 15 часа днес на ГКПП "Калотина" и ГКПП "Връшка чука" се преустановява пропускането на всички пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси в двете посоки, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На двата пункта се пропускат само товарни автомобили, като транзитно преминаващите ще бъдат съпровождани от полицейски патрул до напускане на страната.

Преустановeно е преминаването на хора и автомобили през сръбските пунктове, съпределни на ГКПП "Олтоманци", ГКПП "Стразимировци" и ГКПП "Брегово".

По информация към 14 ч. на границата с Република Сърбия трафикът на ГКПП "Калотина" е интензивен за товарни автомобили на вход.

На границата с Република Турция на ГКПП "Капитан Андреево" и на ГКПП "Лесово" трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили. От 19 март за влизане в Турция не се пропускат чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси. Пропускат се само турски граждани. Пропускат се и товарни автомобили на ГКПП "Капитан Андреево" и на ГКПП "Лесово" в двете посоки. Опашката от тирове преди ГКПП Капитан Андреево е 30-километрова. 

На границата с Република Северна Македония на влизане в страната не се пропускат чужди граждани, пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси. Македонски граждани се пропускат на вход само на ГКПП Гюешево.

На излизане от Република Северна Македония пътуващите могат да преминават само на ГКПП "Гюешево" - ГКПП "Деве баир". Товарните автомобили се пропускат на трите гранични пункта с Република Северна Македония в двете посоки.

На границата с Румъния на ГКПП "Видин-Дунав мост", ГКПП "Русе-Дунав мост" и на ГКПП "Дуранкулак" трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход. На ГКПП "Силистра" трафикът е нормален. От 19 март се възстановява преминаването само на товарни автомобили през ГКПП "Оряхово - Бекет".

От 14 март румънските гранични власти са спрели преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам. Ограничението се въвежда за 30 дни. Товарните превози над 3,5 тона са освободени от наложените ограничения на движението.

На границата с Република Гърция трафикът е нормален на всички гранично-пропускателни пунктове.