Галев бе признат за виновен за ръководител на престъпна група за рекет и изнудване, действала в Дупница, в която е участвал и Христов, предаде БТА.
Галев ще трябва да заплати 10 000 лв. глоба, а Христов - 7000 лв. Една трета от имуществото на Галев и 1/4 от имуществото на Христов ще бъдат отнети в полза на държавата, постанови още съдът.

Според магистратите, участници в групата са и Георги Градевски-Конана, който днес получи 1 г. условно лишаване от свобода с пет годишен изпитателен срок, Владимир Ангелов-Стъклето, който бе осъден на 4 г. затвор, Апостол Чакалов-Тоци, който също получи 4 г. затвор, и Георги Блатски, осъден на три години и шест месеца лишаване от свобода.

Единственият признат за невинен от подсъдимите е Красимир Оков, който получи оправдателна присъда и на предходната инстанция.

Галев ще изтърпява присъдата при първоначален строг режим, а останалите - при общ режим.

Подсъдимите отказаха коментар пред медиите след края на заседанието.

Частният обвинител по делото Антонио Якимов заяви пред журналисти, че с присъдата на Галеви се доказва, че има правосъдие, предаде "Фокус".
"Доволен съм, че изходът е такъв, но не знам колко време ще сме живи. След като ги осъдиха, те няма да оставят нещата безнаказано. Сигурен съм, че ще предприемат нещо, защото това са хора, които не оставят нищо ненаказано. Някакви дребни хорица са се опълчили срещу тях – те са толкова нависоко във властта, че очакваме най-лошото. Не знам как да не се притесняваме, като сме вкарали най-големия мафиот в цяла България”, подчерта Якимов.

Решението на съда може да се обжалва пред Върховния касационен съд. Това обявиха, че ще направят и братя Галеви и Антонио Якимов.

През ноември 2010 г. Окръжният съд в Кюстендил оправда Галеви с мотива, че обвиненията срещу тях са само слухове и няма доказателства.
При обжалването прокуратурата отново настоя те да получат наказание до максималния размер, предвиден в закона, който е 10 г.
Държавните обвинители поискаха още присъдите на другите подсъдими, който бяха признати за виновни и осъдени, да бъдат завишени.

През май, когато Софийският апелативен съд даде ход на делото, свидетел разказа, че е бил заплашван от братя Галеви, че "ще пикае кръв".

Последна актуализация  в 19.35 ч.