Миналата седмица 29-годишният мъж, който е бездомник, бе признат за виновен в нападение, извършено през май миналата година срещу родената в Норич Дженифър Милс-Уестли.
Деянов получи максималната присъда за това престъпление.

Семейството на жертвата разкритикува испанските и британските власти за поредица грешки по отношение на Деянов, който и преди кървавото си деяние е бил арестуван в болници в Уелс и Тенерифе.

Дженифър Милс-Уестли, която има петима внуци, се бе оттеглила на острова след пенсионирането си.
Според очевидци Деянов я намушкал няколко пъти, след което я обезглавил в китайски супермаркет близо до плажа на курорта Лос Кристианос.
Той бил заловен от охранители, след като побягнал от супермаркета, държейки главата на жената.

Българинът бе диагностициран с остра параноидна шизофрения.
След като бе арестуван, той призна, че е вземал кокаин и ЛСД. Сутринта преди убийството Деянов влязъл в друг магазин и помолил за нож, като казал, че се готви да убие някого.

В отговор на въпроси чрез преводач Деянов заяви, че гласове му казали, че е "ангел на Исус Христос, който ще създаде нов Ерусалим".
"Те ръководят действията ми. Понякога ми казват: убий, бори се, удряй, моли се", добави той.

След инцидента Деянов, който беше настанен в психиатрична клиника, извърши ново нападение - на медицинска сестра, заради което беше прехвърлен в затвор. Българинът се нахвърлил на сестрата, докато била в стаята му, а отвън били двама охранители. Жената била сериозно, но не смъртоносно наранена, а той бил упоен и завързан за леглото.