В парк Бачиново в Благоевград затварят една от атракциите - въжения парк. При проверка от общината са открити две дървета, които са изгнили. На тези дървета са завързани въжетата на атракциите и това е предпоставка за опасност за хората, предава БНТ.


Паркът е любимо място за развлечение за жителите и гостите на града. Някои от посетителите са на мнение, че не бива да се затваря целият парк.

"Опасно е, разбира се. Паркът не бива да е затворен, а реновиран", смята посетител на парка.

"Според мен, трябва да минат специалисти, които да огледат дърветата и да преценят кое трябва да се отреже, но целият парк да се затваря, надали", допълни жител на града.

Но според други, ако е опасен, трябва да се затвори.

"Другата седмица ще направим среща с проектанта на съоръжението и намерим най-добрия вариант за промяна на трасето и да обезапасим това място", каза инж. Венелин Трошанов.

Преди 5 години в парка се случи тежък инцидент, про който падна дете и изпадна в кома. То бе транспортирано в благоевградската болница и при приемането му е било в съзнание, но след това е изпаднало в кома. Направен е скенер, при който е установено, че момичето е с черепно-мозъчна травма и с кръвоизлив в мозъка. Собствениците на съоръженията обясниха тогава, че момичето е било напълно обезопасено, когато се качило във въздуха. Според тях детето не е спазило инструкциите и откачило едновременно и двете обезопасителни куки.

Детският въжен атракцион в парк "Бачиново" отвори врати през 2014-а, стопанисва се от община Благоевград.