Движението в посока Варна от пътен възел "Буховци" до пътен възел "Белокопитово" на автомагистрала "Хемус" ще бъде ограничено от 20:00 часа днес до 8:00 часа утре, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Временната организация в 16-километровия участък е за изпитвания на пътната настилка, заложени в техническия проект за изграждане на участъка.

16-километровата отсечка беше въведена в експлоатация на 17 октомври м. г.

Целта на измерванията, които са част от гаранционното обслужване на участъка, е проверка на техническите характеристиките на пътната настилка - равност, носимоспособност и др., както и проверка на експлоатационното състояние на магистралния участък, включително от строителния надзор, посочват от АПИ.

По-голяма част от дейностите ще се извършват през нощта в работни дни, за да не се затруднява трафикът през деня и в почивните дни.

При изпълнение на измерванията движението ще се пренасочва по пътя Търговище - Шумен.

На 3 август, от 20:00 часа до 8:00 часа на 4 август, както и през нощта на 8 август, трафикът отново ще бъде спрян само в посока Варна в отсечката от пътен възел "Буховци" до пътен възел "Белокопитово" на АМ "Хемус" и пренасочен по пътя Търговище - Шумен.

От 20:00 часа на 7 август до 8:00 часа на 8 август ще бъде спряно движението само в посока София и пренасочен по първокласния път Търговище - Шумен. Необходимо е водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като следват стриктно поставената пътна сигнализация, допълват от АПИ.