Зърненият бос Светослав Илчовски, който отправи тежки обвинения към ГЕРБ и премиера в оставка Бойко Борисов за корупция и рекет, посочи коя според него е тайнствената Мата Хари, снимала в спалнята на министър-председателя в резиденция "Бояна". 

В интервю за Agri.bg бизнесменът твърди, че това е Мис "Плеймейт 2017" Маги Бадер. Хонорарът бил осигурен от собственика на фирма "Градус" Иван Ангелов, който по-рано днес обяви, че ще съди Илчовски.

Самата Маги Бадер реагира своевременно. С пост във Фейсбук тя категорично отрече изнесеното и призова медиите да проверяват информацията си.

"Така! Официално заявявам, че НЕ познавам г-н Борисов и г-н Ангелов. Никога в живота си не съм ги срещала, както и не съм имала допир до тези хора! Моля, всяка медия посочила името ми, да си проверява информацията! С останалите ще се видим в съда! Благодаря!", категорично написа плеймейтката в профила си във Facebook веднага след обвинението на Светослав Илчовски.

По време на временната комисия в парламента на 5 май, която се занимава с ревизията на кабинета "Борисов 3", Илчовски отправи редица скандални обвинения. Преди изслушването му да бъде спряно от депутати от ГЕРБ, които обвиниха председателя на комисията Мая Манолова, че разрешава да се оклеветяват хора, той разгласи, че откъде са златните кюлчета снимките. Илчовски отправи твърдения и за преплитания между властимащите от ГЕРБ и фирми с участието на "Иван Пилето", като и настоя, че имало схеми за изкуствено завишаване на оборота на компанията на Пилето с цел висока цена на акциите при борсовия ѝ дебют.

Бойко Борисов определи думите на Светослав Илчовски като "подгрети стари манджи". В четвъртък премиерът в оставка даде брифинг за бъдещия състав на ЦИК, по време на който каза: "Не познавам Илчовски. Платили са на хора да излизат и да говорят".