С решение на Специализирания наказателен съд е било запорирано цялото имущество, което се води на семейство Ветко и Маринела Арабаджиеви, обяви пред журналисти Иван Гешев, цитиран от БНР. Той обясни, че разследването на случая "Арабаджиеви" продължава на пълни обороти с разпит на свидетели и още експертизи. Продължава издирването на двамата.

Гешев отрече да знае къде се намират в момента Ветко и Маринела Арабаджиеви. На въпрос правили ли са двамата опит да се свържат с разследващи, зам.-главният прокурор отговори:

"Това, което те правят в момента, е да чакат да се изясни напълно ситуацията с какви доказателства разполага прокуратурата и тогава ще преценят какви действия да предприемат. Това е традиционна политика в такива дела. Виждате за един гражданин, който е подсъдим и се укрива и прави същото от три години, това е нормално".

Запор ще бъде искан и за имуществото на собственика на "Винпром Карнобат" Миню Стайков, добави и главният прокурор Сотир Цацаров.

По-рано днес бе съобщено, че по уведомление от прокуратурата Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) е започнала проверки на семействата на разследваните бизнесмени Ветко Арабаджиев и Миню Стайков.