Това съобщиха от съда, но отказаха да уточнят какво всъщност е решението.
 
"С оглед характера на производството, който изисква изненада за страната, против която е поискана обезпечителната мярка, съдът не може да предоставя информация относно определението", се казва в съобщението.
В него се уточнява, че решението подлежи на протест пред Софийски апелативен съд в седемдневен срок.

Вчера Софийска градска прокуратура поиска запор на дружествените дялове на Любомир Павлов и Огнян Донев в "Медийна група България Холдинг". Преди два дни срещу двамата бяха повдигнати обвинения. Павлов бе обвинен в пране на пари, документна измама и използване на документ с невярно съдържание, а Донев само за пране на пари. И на двамата беше наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 50 000 лева.
Според прокуратурата има доказателства, че чрез 4 документа с невярно съдържание Павлов съзнателно е дал възможност на Донев да получи чуждо имущество - 44% от акциите медийната група. Впоследствие 40 на сто от придобитите преди това общо 83% от дяловете са били върнати обратно на Павлов.

Говорителката на Софийска градска прокуратура Румяна Арнаудова обясни, че обвинението е задължено да обезпечи събирането на евентуална глоба или конфискация, затова иска запор.

Освен това, прокуратурата проверява и скандалния запис с участието на Любомир Павлов, в който той заявява, че очаква разследването да бъде прекратено с помощта на следствието и прокуратурата, върху които може да повлияе вътрешният министър.