Кръстьо Калев излезе на свобода. Българинът беше задържан в Гърция за трафик на мигранти след като продаденото от него ремарке попада в ръцете на каналджии. Българинът прекара шест дни под домашен арест - в хотелска стая в Александруполис.

"Първо бях ядосан на гърците. После като го осмислих, видях, че те не са виновни, те си вършат работата... Няма как някой да кара колата с твоя талон. И това се случва с години и няма наказание", каза той пред bTV.

Историята на Кръстьо Калев, която за седмица го превърна в заложник в Гърция, започва преди година. Тогава продава свое ремарке, но новият купувач не го пререгистрира в КАТ. Месеци по-късно ремаркето е задържано в южната ни съседка със старите талони и мигранти в него.

Кръстьо е арестуван след разпит пред прокурор в гръцки съд.

"Още от вратата ни посрещна доста агресивно, започна да бута документите. Какви са тия документи, разпиля ги по масата. "Нямат никаква стойност за мен, всеки ми представя договор!", разказва още българинът.

Документите са от нотариус, удостоверил покупко-продажбата, и от КАТ. Кръстьо е пуснат под домашен арест - в хотелската стая.

"И ми назначиха полицай пред вратата - ако излезеш - в затвора. Точно като престъпник...", споделя още Кръстьо Калев.

Гърците му казали да си оправим законите.

Мъжът вече е на свобода и у нас, но предстои да започне делото срещу него

Българските институции обещаха спешни консултации на високо ниво в южната ни съседка за решаване на проблема.