Общо трима души са задържани при новата операция на Спецпрокуратурата, свързана с хазартния бос Васил Божков, която започна тази сутрин на две места в София - в кв. "Симеоново" и на централната улица "Черковна". 

"Извършват се действия по разследването за събиране на доказателства във връзка с текущото разследване за извършени криминални престъпления от обвиняемия В.Б. Служители на ГД "Национална полиция", под ръководството на Специализираната прокуратура, провеждат претърсвания на адреси на територията на София и град Сандански, в т.ч. в офисите на търговско дружество, свързано с В.Б., с цел да бъдат иззети веществени доказателства, относими към предмета на делото", съобщиха официално от пресцентъра на Върховна касационна прокуратура.

До този момент неофициално се знаеше, че в къща в "Симеонов" е арестуван бившият служител на МВР Славчо Марков, сочен за един от най-приближениете на бизнесмена. Смята се, че именно той е следил и снимал един от наблюдаващите прокурори по делото срещу Божков - Ангел Кънев. Неотдава собственикът на "Нова холдинг" пусна негови снимки пред сградата НАП, твърдейки, че той редовно ходел там и притискал данъчните да извършват неправомерни действия.

По данни на bTV задържани са други двама мъже.

Арестът на единия от тях - Веселин Балтов, е извършен в Сандански. Той е бивш служител на отряда на баретите СОБТ и е бил последният пряк шеф на охраната на Божков. А другият - Емил Кабакчиев - е собственик на фирмата за охрана и детективски услуги АН-В, за която се твърди, че зад нея стои хазартният бос, съобщи "Марица". По информация на "24 часа" той е задържан в столичния кв. "Левски".

Снимка: Върховна касационна прокуратура

Вижте още снимки от спецоперацията >>

Очаквайте подробности...

Междувременно Васил Божков коментира във Фейсбук:

"Специализираната прокуратура пак влезе в ролята си на наказателен отряд. Задържани са мои бивши служители. Сред тях е и 70 годишен адвокат. Причините отново са непознати за българските и европейски закони. Ако целта на хунтата е да арестуват всички, които ме познават или подкрепят, ще трябва да построят още много затвори".