Само за няколко дни хиляди добри хора от България и чужбина дариха над 52 000 лири за лечението на 35-годишната дъщеря на поетесата Маргарита Петкова - Надежда Огойска.

Младата жена от две години се бори с тежко онкологично заболяване - рак на дебелото черво, но има нужда от финансова помощ, за да продължи битката за живота си. За съжаление лекарите открили и метастази в черния дроб и в белите дробове. След призива й в социалната мрежа Фейсбук само за десетина дни по сметките й бяха дарени над 52 000 лири. Общо за лечението на Надежда са необходими 78 000 лири. 

"Имам малки "подробности" в белия дроб, но основният проблем е в черния ми дроб. При него нещата изискват сериозна намеса - неотложна и животоспасяваща. Първо ще проведем отстраняване на целия десен лоб - там са разсейките, в малката лява част няма нищо и ще остана с нея. За да се случи това, е необходимо да ми се прекъсне кръвоснабдяването на десния лоб. Това е първата операция, която ми предстои. Тя ще е на 16 юли. Средствата за нея вече са събрани. След това ще има няколко цикъла с вливания, молекулярна терапия - лекарство, което е платено извън европейската здравна система. Набирам сумата за всичко това. Тя винаги може да варира и да расте, но това е, което към момента знам, че ще ми трябва. Чак след това ще видим какво ще направим за белия дроб. Може би ще има лазерна операция, ако разсейките в него не са изчезнали след молекулярната терапия. Това е планът, но офертата от 78 000 паунда е за тази операция и процедура по отстраняването на 70-80% от черния дроб", обясни пред "24 часа" Надежда Огойска.

Всички, които искат и имат възможност да дарят надежда на Надежда, могат да го направят на банковата сметка на свекърва й:

Банка ДСК

IBAN BG77STSA93000021658416

BIC STSABGSF

Христина Огойска

в полза на Надежда Огойска

или на сметката й в британска банка

IBAN: GB10HLFX11082712225060

BIC HLFXGB21W36

Nadezhda Ogoyska

or

Sort code: 110827

Account N: 12225060

Nadezhda Ogoyska

PayPal: Nadezhda.georgieva.bg@gmail.com