Инцидентът е станал около 21.30 ч. в понеделник вечерта, предаде БГНЕС.

Шефът на НВМС е бил в заведение на булевард "Тодор Каблешков". Той е паркирал колата си срещу заведението, забравил си вътре чантата и когато се върнал, видял, че тя е с разбити стъкла. Не е откраднато нищо.

"Паркирах автомобила си на един от оживените столични булеварди между 20.30 и 21.00 часа. Връщайки се, видях, че той е с потрошено задно стъкло. Но по-интересното е, че нищо не липсваше, което означава, че целта не е била кражба", разказа самият Войнов, цитиран от "Фокус".

Една от версиите за инцидента е, че колата е разбита, за да бъде сплашен ветеринарният шеф.
На въпрос  дали се чувства сплашен, той заяви: „Не, не се чувствам. И няма да се откажа от това, което правя. Ако някой мисли, че ще ме откаже по този начин от по-нататъшни действия, просто няма как да стане. Но наистина притеснението идва, всеки човек има нормално чувство за страх. Но това няма да ме пречупи. Не искам да кажа, че инцидентът е във връзка с нещата, които се случиха напоследък. Надявам се, че полицията ще си свърши работата, но за мен интересното е, че автомобилът е разбит не с цел кражба. Това ме кара да си мисля, че това е някакво послание".
Той уточни, че досега не съм заплашван по никакъв повод и не е имало такива инциденти.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов беше на мястото на инцидента. За случилото се са били информирани и вътрешният министър Цветан Цветанов, както и министър-председателят Бойко Борисов.

“Нямам никакви новини, води се разследване от МВР“, каза сутринта министър Найденов по бТВ. Той заяви, че с вчерашното решение на доктор Войнов за спиране на вноса на изрезки от колбаси т. нар. "дупета", се нанася удар върху бизнес интересите на много хора, а не само на Георги Костадинов, който бе засегнат най-много от полицейската акция срещу вносителите на изрезки.

След операция "Дупетата", проведена от ГДБОП и ДВСК на 25 август, беше наложена възбрана на 194 тона месни продукти.

Проведената акция “Дупета“ не е поръчкова и не трябва да се свързва спекулативно с въвеждането на стандарта “Стара планина“, коментира още министър Найденов.
“Няма нищо лошо в “дупетата“, но да е от една партида и да не е с минал срок на годност“, подчерта той.

На въпрос колко хора са си отишли за нередности във Ветеринарната служба, министърът посочи случая със заместника на сегашния директор доктор Йордан Войнов. В момента той излежава ефективна присъда за поискан подкуп от производител. Земеделският министър заяви също така, че в момента се прави и комплексна проверка на службата в Плевен.

Вижте видео от мястото на събитието