Продължава да е затруднено движението по голяма част от пътищата в страната. След като вчера цял ден валя силен сняг, тази сутрин температурите паднаха сериозно и има заледявания. Пътищата са проходими, но придвижването става бавно.

Жълт код за опасно време с ниски температури е обявен за по-голямата част от страната. В Югоизточна България и по Черноморието има предупреждение за силен вятър. 

Над 800 снегорина са работили по пътищата на страната през нощта, съобщи bTV.

Ограничения има в северната част на страната. Традиционно, в Североизточна България има сериозни снегонавявания, отбеляза пред камерата на bTV инж. Михаил Райков от АПИ. За всички коли е ограничен пътят Дуранкулак - Кардам поради снегонавявания.

Снимка: btvnovinite.bg

През нощта във всички райони на Столична община са направени обработки със смеси срещу заледяване. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Над 140 снегопочистващи машини са на терен, като са обработвани трасетата на обществения транспорт, основни улици в кварталите, стръмни участъци и мостове и частично вътрешно квартални улици.

Обработена е и Южната дъга на Столичен околовръстен път, както и общински пътища от републиканската пътна мрежа в районите Кремиковци и Панчарево.

На планината Витоша е извършено опесъчаване и снегопочистване на пътищата Драгалевци Ц Алеко и Бояна Ц Златни мостове.

В момента във връзка с продължаващия снеговалеж се извършват обработки в южни райони като Младост, Изток, Витоша и други.

В момента всички линии на обществения транспорт се движат по обичайните си маршрути.

Екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" са отреагирали на четири сигнали за паднали на пътното платно клони на дървета.

Във връзка с зимната обстановка и ниските температурите напомняме на шофьорите да използват автомобилите си само оборудвани за движение при зимни условия и да карат със съобразена скорост.

Между 10 и 15 см сняг натрупа по проходите в Смолянска област. Според данни на Областното пътно управление, пътищата на републиканската мрежа са почистени и обработени с пясък и сол.

Снимка: btvnovinite.bg

В Шуменско, пет села са без ток, няма затворени пътища в областта и в област Русе, няма проблем с движението по Дунав мост след вчерашните затруднения заради снеговалежа.

В Добрич и района се очаква силен североизточен вятър, в откритите полета ще доведе до натрупване на преспи. Минути преди 7 ч. е подаден сигнал за закъсал микробус до село Сенокос, тръгнал да превозва пациент за хемодиализа.

Все още няма ток в някои села в Монтанско, работи се по отстраняване на проблема. 

В област Враца е обявен предупредителен код за очаквани ниски температури, преодолени са проблемите с електроснабдяването на селища в общините Враца и Роман.

Силно интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на българотурската граница - ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Лесово". Това съобщиха за Агенция "Фокус" от ГД "Гранична полиция". На българо-румънската граница трафикът е интензивен на граничен контролно-пропускателен пункт Дунав мост Русе за товарни автомобили на изход.

На българо-гръцката граница трафикът на ГКПП "Кулата" трафикът е интензивен за товарни автомобили в двете посоки. Нормален е трафикът на всички контролно-пропускателни пунктове по границите със Сърбия и Македония.

Oт 09.00 часа на 28.11.2018г. заради лошото време фериботният кораб "Европа" не работи. От 16.00 часа на 28.11.2018г. фериботната платформа "Ваду Ой" - флаг Ro, осъществяваща трафика през ГКПП Свищов-Зимнич, преустановява дейността си временно, поради лоши метеорологични условия.

На 28.11.2018 г. от 13.40 ч. на ГКПП "Кайнарджа", поради усложнена метеорологична обстановка на територията на област Силистра, е преустановен пропускателния режим през пункта.