Около 4.15 ч. днес на тел. 112 е получен сигнал за намерен на улица в Кюстендил починал мъж, съобщиха от полицията, цитирани от БТА. Починалият е идентифициран; той е 66-годишен, от Кюстендил.

Вчера от измръзване почина мъж в Дупница и втори - в кюстендилското село Кутугерци.

В Казанлък
термометрите рано сутринта са отчели -14.8 градуса, като последният температурен рекорд в Казанлък е бил отчетен през 2001 година - 13.2 градуса, предаде "Фокус".
В Кюстендил са отчетени -14.6, като най-ниската до момента отчетена температура е била -14.2 градуса през 1945 година.
В Монтана са отчетени -12 градуса, като най-ниската до момента отчетена температура е била през 2010 година - 8.6 градуса
В Свищов са отчетени -10 градуса по Целзий, като през 1955 година живакът в термометрите е паднал до -9.5 градуса. 

В София е измерена температура от –11 градуса, но това не е рекорд.

Метеоролозите обявиха жълт код в 12 области на Западна, Северозападна и Северна България заради опасно ниски температури. Кодът е в сила за областите София град, София област, Перник, Кюстендил, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Търговище.

От запад облачността ще се увеличи – ще е разкъсана, значителна след обяд над западните райони, където на места привечер е възможно да превали слаб сняг. Минималните температури ще са ниски – между минус 5 и минус 10 градуса, а в западната половина на Дунавската равнина и затворените котловини до минус 15- минус 16 градуса. Там ще има и мъгли.

Максималните температури в повечето места ще са между минус 3 и 2 градуса, в Югоизточна България и по Черноморието до 5-6. В София живакът ще е около нула градуса.

От Планинската спасителна служба съобщиха, че условията за туризъм са добри при зимни условия и с добра зимна екипировка, съобщи "Фокус".
Температурите в сутрешните часове са от -7 -8 до -2 градуса. По билата на планините духа слаб до умерен вятър.

За първи път у нас днес стартът на новия ски сезон ще бъде даден едновременно в големите зимни курорти. Съоръженията и повечето писти в Банско, Боровец и Пампорово вече работят.

Вижте прогнозата за времето