Бойлер в гаранция се е взривил към 6 часа тази сутрин на третия етаж в блок 38 в квартал "Металург", предаде БНР. Причините за инцидента се изясняват, но най-вероятно не е сработила защитата на бойлера, който е на 4 години и според собственика е в гаранция.

Той е мъж на около 30 години и по изключение е спял в кухнята и е невредим. От експлозията изцяло е разрушен апартаментът му и съседните две гарсониери.

Щети има по общо 10 апартамента в блока. Съседни жилища са с избити врати и прозорци. Има скъсани водопроводни връзки и е наводнено жилище на втория етаж. Избитата дограма е повредила и паркирани пред сградата автомобили.

Вижте снимки на щетите след взрива >>>

Жена от блока сподели пред bTV:

"Силен гръм! И аз си рекох - пак ли вали сега?"

Неин съсед пък разказа:

"Такава бомба не съм чувал никога в живота си. Нещо страшно беше! Много страшно! Викам на зет ми- кола гръмнаха. Вика- не, бойлер гръмна".

Нито едно жилище в кооперацията няма застраховка. Живеещите са в шок, а собственикът на апартамента с гръмналия бойлер отказа коментар, но от жилището му на третия етаж не е останало нищо. Избити са вътрешните стени, вратите и прозорците.

Съседите разказаха, че след ремонт вчера мъжът преместил леглото възможно най-налеч от бойлера и това го е спасило.

"Сега всичките тия камъняци са паднали дето е била спалнята преди", разказа съседка.