От Министерството на отбраната разпространиха кадри от акцията с участието на военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада, които използват два дрона в търсенето на 42-годишния Атанас Пенчев и 17-годишния му син Андриян в Стара планина.

14 военни с 2 дрона и спасители със служебни кучета се включиха тази сутрин в акцията по издирването на изчезналите под връх Ботев баща и син от Стара Загора. Метеорологичните условия днес са благоприятни - денят е мразовит, но слънчев и тих.

Спасителната акция започна рано сутринта, а две верижни машини от вчера започнаха прокопаване на терена до местността, която изследват спасителите. Теренът е труднодостъпен и опасен, категорични са от екипите.

Те обхождат малък и труднопроходим терен в коритото на река Тунджа в ниската част на планината. От Кризисния щаб вчера решиха, че днес ще е последният ден, в който търсят Пенчеви. Ако издирването не даде резултат, операцията ще бъде прекратена.

Днес по време на издирването един от спасителите на Планинската спасителiка служба се е подхлъзнал в стръмен участък и е паднал в ледените води на река Тунджа, съобщи шефът на службата Емил Нешев.

В Калофер са и майката на Андриян Ваня Гичева и брат й Петър Гичев, които обхождат самостоятелно всички кошари и заслони , до които е възможно да се стигне с автомобил и пеша. До момента и те не са открили нищо, но не губят надежда за някакво чудо.