Поруганият от вандали гроб на Стоянка Мутафова вече е възстановен. За това информира столичният заместник-кмет Тодор Чобанов.

"Откраднатият от гроба на Стоянка Мутафова кръст бе възстановен тази сутрин", написа във Фейсбук Чобанов и публикува актуална снимка на последния земен дом на великата актриса.

"Благодарим ви, г-н Чобанов! Много бърза и адекватна реакция на Столична община и ОП "Гробищни паркове", отърна му дългогодишният мениджър и душеприказчик на Мутафова Евгени Боянов.

Преди няколко дни неизвестни мародери откраднаха кръста от общата паметна плоча на Стоянка Мутафова и нейния съпруг - актьора Нейчо Попов в Централните софийски гробища. Себестойността на откраднатия метален елемент е около 500 лева. Дъщерята на театралната и кино прима Мария Грубешлиева подготви жалба до общинското предприятие, което е длъжно да охранява паметниците.

Вандалският акт бе извършен в навечерието на 99-годишнината от рождението на Мутафова - на 2 февруари.

Красивият надгробен паметник от черен гранит бе поставен в началото на зимата. Той е проектиран от скулптора Десислав Байчев, автор и на общата паметна плоча на Стоянка Мутафова, Нейчо Попов и Георги Калоянчев пред входа на блока им.