До този момент на територията на България няма извършени арести по искане на италианските служби. Това каза вътрешният министър Младен Маринов пред журналисти в парламента по повод информацията в италианските медии, че при операция срещу калабрийската мафия са издадени 334 заповеди за арести, като част от заподозрените били заловени у нас.

В непрекъснат контакт сме с италианците не само по такива случаи, а и по други, които се развиват в момента - чисто като обмен на информация. Но досега не са искали от нас информация. Нямаме данни те да развиват дейност на територията на България, нямаме данни и за български граждани, коментира Маринов.

Направили сме проверка. Разпоредили сме да се свържат с наши представител там, включително и с представител на италианската полиция, който е в България в посолството. Те ни увериха, че няма български граждани, не знам по каква причина името на страната ни съществува в тази операция, но имаме официална информация, категоричен бе министърът.

На въпрос истина ли е, че това има връзка с докарания нелегално у нас боклук от Италия, министърът отговори: Какво се говори, какво се пише.... Аз ви казвам това, което имаме по информация. Длъжни сме да кажем това, което имаме по официален път. Всяка друга информация - оперативна или добита от медиите, може да се интерпретира по всякакъв начин. Казвам ви какво сме направили до момента, във всеки етап може да изскочи нова информация.