Това съобщи за БТА управителят на ДКЦ I "Света Климентина", който осигурява медицинското обслужване по плажовете в региона, д-р Иван Иванов. По думите му около 14 часа старшият спасител, който е обследвал района с лодка, е видял тялото след шамандурата навътре в морето.
 
Тялото е извадено на брега, удавникът е реанимиран и интубиран, но е престоял доста дълго време във водата и мерките не са помогнали. Минути след изваждането на тялото на място е пристигнал и екип на "Бърза помощ".

По думите на д-р Иванов по неофициална информация има сведения, че мъжът е бил употребил алкохол. Самоличността на удавения все още не е изяснена.

По-рано днес спасители откриха трупа на момчето, което се удави в събота във района на ВЕЦ „Средногорци”. Комисар Красимир Шотаров – директор на Областна дирекция „Пожарна безопасност и спасяване” Смолян посочи, че тялото на момчето е открито във вира, където е пропаднал и е образувана дупка след добива на чакъл и баластра.
Най-вероятно тялото е било заседнало между камъни и затова толкова време е продължило издирването. 15-годишното момче и негов връстник от Средногорци, са ловили риба в река Арда.

Тялото е извадено от водолазен екип на пожарната малко преди 16.00 часа. Комисар Шотаров обясни, цитиран от "Фокус" че всички отговорни институции са действали в екип при издирването на трупа.