Валя Гиздарска е новият директор на Дирекция "Програмно съдържание" в Българската национална телевизия, съобщиха от медията.

"За БНТ е важно присъединяването на личности с доказани качества, опит и визионерско мислене", заяви генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

"БНТ има огромен потенциал, който можем да развием. Аз съм екипен играч и силно вярвам, че заедно с професионалистите тук и страхотните студиа ще надградим постигнатото за една още по-модерна и интелигентна телевизия", казва Валя Гиздарска.

Валя Гиздарска има богата професионална експертиза в областта на мениджмънта на телевизионно съдържание.

С над 25-годишен опит в медиите като репортер, редактор, отговорен редактор, главен редактор, изпълнителен продуцент и директор, е участвала в реализирането на някои от най-успешните информационни програми и публицистични предавания в Нова телевизия, bTV, Bulgaria ON AIR.

Била е главен редактор на сутрешния блок в Нова телевизия, 7 години главен редактор "Актуални предавания" в bTV и директор "Новини" в Bulgaria ON AIR. Като медиен консултант на словенската Planet TV е създател на сутрешния блок на телевизията - "Jutro na Planetu", както и консултант на специални изборни студиа - "Словения избира" по Planet TV.