Вътрешният министър Валентин Радев окачестви като знак взривяването на банкомата тази сутрин в столичният квартал "Люлин".

"Да. Те и миналият път взривиха, видят ли празник, правят нещо, имам чувството, че е знак. Забележете, че дори парите не са взели. Взривили са го или са някакви некомпетентни, не искам да ги уча, по-добре да си останат такива, но не са стигнали до парите, като че ли е някакъв знак. Нищо. Касетките стоят. Има видеокамера, заснели са ги. Крият се, взривяват, гледат и бягат", описа инцидентът Радев.

Днес е празникът на МВР, който отбелязва 139 години от създаването на ведомството.

По повод акцията, при която беше задържан братът на депутата Димитър Аврамов - Борислав, Радев заяви, че няма да бъде допуснато полицаи и магистрати да бъдат "поръчвани". Не ме вълнува, че е брат на депутат. Фактът, че поръчват полицаи, означава, че престъпниците са притиснати в ъгъла, коментира Радев и каза, че търсенето на "мозъците" придължава. До тях се стига. Затова стигаме до "машите". Така умишлено пускаме мигранти, за да стигнем до каналджиите. Сега има около 700 мигранти в двата центъра на Агенцията за бежанците, отчете министърът.

България е стабилно и може би най-сигурното място на Балканите. Отговорностите и изискванията на хората към МВР са големи, каза още той на официалната церемония пред Паметника на незнайния войн в София повод 139-годишнината от създаването на МВР.

Вижте снимки от празника на МВР >>

 Радев спомена отново, че се работи в посока нов закон за МВР.