Жителите на Цалапица излязоха на пореден протестен митинг, като тази вечер те се събраха на кръговото кръстовище Орта хан край селото, където блокираха движението. Сред протестиращите бе и младеж, който по собствените му думи е закарал до летището заподозрения за убийството на 24-годишния Димитър Малинов. 

Стелиян Дзивков разказа пред медиите, че двамата с Рангел Бизюрев не били много близки, а и заради разследването нямало как да сподели подробности. Във въпросната вечер заподозреният не е имал външни наранявания, но се държал странно.

"Изглеждаше странно, видимо стресиран, уплашен. Нищо не сподели през целия път, нищо не можа да спомене. Говорихме си много неща, но нищо конкретно по изчезването на Димитър. Искаме да го помолим да се предаде или да се обади на роднина, за да каже какво точно е станало", каза Дзивков пред журналисти. 

Близките, родините и приятелите на Димитър Малинов протестират повече от месец с редица искания, насочени към властите, основните от които са за справедливост и прозрачно разследване на убийството на младежа. 40 дни след смъртта на младия мъж все още основният заподозрян за престъплението не е арестуван.

Тази седмица майката на убития младеж настоя чрез адвоката си да се увери лично в съществуването на издадена Европейска заповед за ареста на Рангел Бизюрев, който избяга в Германия, а по-късно стана ясно, че документът ѝ е бил предоставен заедно със съдебно медицинската експертиза.

Протестиращите отново заявяват, че от съществено значение за хода на разследването ще е залавянето на Бизюрев, защото от неговите показания ще стане ясно дали арестуваните братя близнаци Динкови само са му помагали или са участници в престъплението, предаде БНР.

От полицията заявиха, че автомобилите в района на протеста ще бъдат спирани на определени интервали, но без да се пренасочват през обходни маршрути. От Областната дирекция на МВР апелират за внимание от страна на шофьорите, за да се избегнат евентуални произшествия и допълнително затруднение на трафика.