Уволняват шофьора от Перник, отказал да вози момиче, тъй като сред монетите за билет имало жълти стотинки. Това съобщи Бисер Евгениев, ръководител транспортна дейност във фирмата, осъществяваща превоз по автобусна линия № 10 в Перник.

Скандалният случай е от снощи. За него се появи и клип в социалната мрежа, за който Dir.bg вече съобщи.

Пред БНР Бисер Евгениев отново заяви, че няма разпореждане в автобусите да не се приемат жълти стотинки. Според него шофьорът е проявил своеволие и ще бъде уволнен.

За уволнение на шофьора настоя и кметът на Перник Станислав Владимиров: "Това е недопустимо. Да оставиш малко момиче през нощта в нищото. Най-малкото очаквам още днес реакция от страна на фирмата, шофьорът да бъде уволнен дисциплинарно", каза кметът.

Междувременно са започнати извънредни проверки от страна на Общината и на "Автомобилна инспекция". Заради твърденията на свидетели, че от полицията никой не е отговорил на позвъняванията, спешна проверка е разпоредена и от директора на ОД на МВР ст. комисар Павел Млеканов.

Стопкадър/Fb

А авторът на клипа по скандалния случай Валентин Бонев заяви: "Призовавам всички граждани отсега нататък по тази линия, на този превозвач да се плаща само с жълти стотинки".