Уволненият преди два дни шеф на агенция "Медицински надзор" Росен Иванов твърди, че е махнат по донос от друга служителка - Пенка Белева, "известна с цветистото прозвище "Мазератито", която като началник на инспектората в МЗ има пръст в "чистките" и на други хора в здравната сфера. Според Иванов министърът се кани да назначи именно Белева на негово място за титуляр на агенцията.

Според Иванов името му е опетнено. Той казва, че е неправомерно уволнен, без да му бъдат поискани обяснения и да му се даде възможност да се защити.

В началото на седмицата здравният министър проф. Костадин Ангелов освободи изпълнителния директор на Изпълнителна агенция "Медицински надзор" Росен Иванов. Причина за решението е извършена от дирекция "Вътрешен одит" проверка, която констатира редица нарушения и препоръчва смяна на ръководството на Изпълнителната агенция, бе съобщено от министерството.

За временно изпълняващ длъжността "изпълнителен директор" на ИАМН е определен Мирослав Мутафчийски, досегашен заместник на титуляра в Агенцията.

Днес бившият вече директор Росен Иванов изпрати писмо до бившия си принципал, до премиера Бойко Борисов и до медиите, в което заявява, че министърът не е проявил никакъв интерес към работата на агенцията, не се е срещал с него, назначената проверка не е открила никакви нарушения в агенцията.