При огромен интерес и с голям успех премина обучението на лекари анестезиолози от световно признатия д-р Игор Филиповски, който беше лектор и водещ на двудневен практически курс на тема: " Регионална анестезия и Криоаналгезия (Крионевролиза) на периферни нерви под ултразвуков контрол". На презентацията в Центъра за лечение на болката към Болница ВИТА бяха показани най-съвременните интервенционални техники за обезболяване чрез криоаблация на нервите, отговорни за болката. Десетки пациенти се възползваха при демонстрацията от напредъка на световната медицина, благодарение на този курс.

Много щастливи лица и усмивки на облекчение видяхме през двата дни, защото при този тип лечение ефектът е моментален. Лекарите имаха възможност по време на обучението да усвоят иновативни техники и методи за справяне с различните видове болка.

"За нас беше чест да помогнем при въвеждането на този качествено нов тип лечение на болката в България чрез обучение на лекарите във водещите технологии в световната медицина" - сподели д-р Тихомир Савчев при връчването на сертификатите за придобити умения в областта.

Д-р Игор Филиповски беше впечатлен от квалификацията и от сръчността на българските лекари, които с голям интерес и ентусиазъм преминаха през теоретичната и практическата част на обучението.