Безкрайно уважаваме г-жа Ганчева, но въпросът е морален, посочиха от изданието, цитирани от "Дартс Нюз" и в. "Стандарт".

"Нашата редакция е пример за това как да се поднася истината на читателите и обществото. Уважаваме безкрайно г-жа Васа Ганчева, но сме длъжни да се разграничим от подобен модел на работа. Едва ли това е пример за корупционна практика. Проблемът е морален, за да не остава съмнение към читателите, преустановяваме рубриката", се казва в изявлението на седмичника.

Скандалът бе основна тема на днешния "Съдебен спор" по Нова телевизия. Васа Ганчева бе "разпъната на кръст" от поканените "съдебни заседатели" - журналистите Петьо Блъсков, Маргарита Михнева, медийният експерт доц. д-р Весела Табакова и други. Всички те се обединиха около мнението, че истината и журналистиката нямат цена. Но пък разследването работи в полза на хигиенизацията на бранша.

Поведението на Васа Ганчева, която си поиска 1000 лв. хонорар, за да напише хубава статия в седмичник за тв рубриката „Съдебен спор” по „Станция Нова”, е корупционно и осъдително. Но законът не я лови, тъй като не е длъжностно лице, а работи на свободна практика. Около това мнение се обединиха медийни експерти и журналисти, които в неделя коментираха казуса с видната тв критичка и режисьорка в ефира на „Съдебен спор”, допълва "Всеки ден".

Авторката на "С Вас е Васа" се сбогува с работното си място, след като от екипа на "Станция Нова" й устроиха скрита камера. Човек от предаването предложи на Ганчева фиктивен рушвет, за да похвали рубриката "Съдебен сбор". ТВ критичката оцени добрите си слова на хилядарка, но накрая склони и на 500 лв. Капанът вбеси Ганчева, която нарече поръчителите му - Иван и Андрей "хлебарки".

"Как да не искам пари?! Вие не работите ли срещу пари? Аз съм професионалист. Разбира се, че щом получавам поръчка да напиша един материал, естествено е, че ще си искам хонорар. А те го изкарват, че е подкуп. Аз нито съм длъжностно лице, нито съм обвързана с трудови договори и за всяко нещо, в което влагам висококвалифицирания си труд, искам възнаграждение", коментира пред "Всеки ден" известната критичка.

Преди дни тя коментира, че не е притеснена за своя имидж, защото има "безупречна репутация".

Вижте скандалното видео