Учителка от Пазарджик ще подари стипендия на дванайсетокласник в неравностойно положение. С парите ученикът ще покрие разходите си по кандидатстудентската програма. Учителката Любомира Сребрина взела това решение на рождения си ден.

През октомври учителката по английски език в МГ "Константин Величков" в Пазарджик Любомира Сребрина празнува рожден ден. В този ден тя е предизвикана от да прави само добрини, което поражда идеята да дари стипендия за ученик от 12 клас в неравностойно положение.

"Тъй като знам в момента колко е напрегнат животът, колко е трудно за родителите в днешно време, тъй като аз съм родител, имам син и знам колко е трудно и на децата да постигат това, което искат, за това реших да помогна на едно детенце в 12 клас с кандидатстуденстката кампания, с кандидатстудентски изпити, предстоящи транспортни разходи", сподели пред БНТ учителката.

Любомира е готова да покрие всички разходи, свързани с кандитатстудентските изпити, а защо не и след това.

Потенциалният стипендиант, освен да е в неравностойно положение, трябва да показва желание да се учи и да има отличен успех. Важно условие е да няма неизвинени отсъствия. "Важното е да е мотивирано да учи,важното е да иска и да има ясната идея какво трябва, какво иска да учи и къде иска да учи", каза преподавателката.

Със своя жест тя се надява да даде добър пример не само на сина си, но и на своите ученици. "Те са много щастливи и се надявам един ден и те да последват моя пример, защото ние трябва да правим добро. И аз като учител винаги съм казвала, че не трябва да влезем в класната стая, да си преподадем урока и да излезем. Преди всичко трябва да бъдем хора и приятели с тези деца, защото те са подрастващи, ние трябва да ги разбираме и искам и те един ден да последват моя пример", сподели учителката.

Когато избере своя стипендиант, Любомира Сребрина, ще започне да превежда регулярно определена сума пари от своите учителски доходи, която до кандидатстуденската кампания да е достатъчна, за да покрие разходите.