Ученикът, който извади пистолет по време на час във Френската гимназия в София, ходел на училище с боксове и ножове. Това твърдят негови съученици, които го описват и като агресивен. 

Те споделят, че многократно момчето е давало индикации за личен проблем и особености около поведението му.

"Пречи на работата в час още от миналата година, има агресивно поведение и се държи неадекватно. Този проблем беше неглижиран доста дълго и се чувстваме несигурни в учебната среда. В конкретния час не ни е заплашвал, но ни притесни скришното зареждане на пистолета. Той не знаеше, че знаем, докато не дойдоха да го изведат", разказа очевидка, цитирана от NOVA. И допълни, че е чувала да носи ножове и боксове.

Същото споделя и друга съученичка.

"Това момче сме го виждали и с ножове, и с боксове в училище, но никой не му правил забележка. Ако някой друг беше на неговото място, съм убедена, че той щеше да бъде изключен", допълни още ученикът. "Винаги е буйствал и е искал да се бие със съученици, които нищо не са му направили. Надявам се да не го виждам повече в клас. Няма да бъдем спокойни, ако дойде и на бала ни. Страх ме е, не се знае какво ще направи в даден момент", разказва момичето пред bTV.

Друга негова съученичка твърди, че има информация за лични проблеми на момчето с доста хора. Според младежите края на декември е бил отстранен след съвет, но не знаят защо.

Директорът Емилия Богданова споделя, че няма причина за притеснения, защото е ограничен достъпът в гимназията.

"Има турникети, децата влизат с карти. Ученикът е отстранен от училище с моя заповед. Със самия ученик се работи от около година по неговото емоционално нестабилно поведение. Нямам отговор от семейството и социалните служби, които съм уведомила. Още през ноември ученикът има предупреждение за преместване. Това е първият случай, в който е отстранен. Не получихме никакво съдействие от страна на родителите, три пъти сме писали до социалните, няма никаква реакция. Нямам право да го преместя, защото е в 12 клас, родителите се опитват от два дни да му намерят ново училище, но не успяват. Ако родителите присъстват на педагогическия съвет, той може да мине на индивидуално обучение", обясни тя.