Това заяви пред "България он Ер" братът на 40-годишния рецидивист Жоро Джевизов-Плъха, който бе застрелян в Пловдив от рентгенолога д-р Димитров.

Медикът бе задържан и обвинен в умишлено убийство, след като на 2 март случайна минувачка откри тялото на 40-годишния крадец рецидивист Жоро Джевизов на улицата. Оказа се, че крадецът е прострелян в сърдечната област. Арестът на лекаря предизвика многохилядни протести в страната, но вчера прокуратурата изнесе своята версия по случая. Обвинението срещу д-р Димитров обаче бе преквалифицирано от умишлено убийство в надхвърляне на пределите на неизбежната отбрана и той бе освободен под гаранция.

Стана ясно е, че крадецът не е нахлувал в жилището на доктора, а децата и жена му изобщо не са били у дома.

"Първо искам да благодаря на цялото правителство, на целия състав на полицията и прокуратурата. Много добре си гледаха работата и доказаха, че тук сме една европейска държава", заяви братът на Жоро Джевизов.

Той попита задочно д-р Димитров: "Как може 30 минути да го наблюдаваш, без да звъннеш на 112? Значи ти умишлено си убил брат ми?"

Братът на убития крадец подчерта, че България не е страна, в която всеки може да излезе с пистолет, да стреля по хората и после да каже "той ми влезе в жилището". Освен това близките на Джевизов искат съпругата на рентгенолога - Жулиета Димитрова да бъде съден за лъжесвидетелстване.

"Защото жена му на лекаря вдигна цяла България срещу нас с лъжи, че Жоро е влязъл в къщата им, а тя и децата са спяли вътре", гневят се близките на убития.

Бащата на Жоро Джевизов пък настоя да разбере кои са съучастниците на д-р Димитров. Той даде пример с това как в пловдивския квартал "постоянно идват наркомани-българи" и постави риторичния въпрос: "Какво ще стане, ако започнем да убиваме всеки от тях?"