Кървавата драма се е разиграла пред къща на улица "Сливница". Сигналът е подаден около 12 часа.

Установено е, че  25-годишният В. Т. В е умъртвил с нож 58-годишната Д. В. Д.,  съобщиха от Апелативна прокуратура - Пловдив

Образувано е досъдебно производство срещу извършителя за това, че умишлено е умъртвил леля си. Наказанието, което се предвижда за престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс, е „лишаване от свобода” от 10 до 20 години.

При огледа на местопроизшествие са иззети нож и калъф за нож. Иззети са обтривки от ръцете и кръв от В. Т. В.

Към настоящия момент се извършва консултация и прегледи от психиатри за изясняване психичното здраве и състояние на лицето. След това Окръжна прокуратура ще направи преценка дали лицето ще бъде привлечено в качеството на обвиняем, уточняват от Апелативната прокуратура.

Според zarata.org извършителят на престъплението е Васил Тодоров, наркозависим, лежал преди време в психиатрията в Бургас. Дрогираният мъж посегнал на ляла си, защото бил убеден, че той е Робокоп, а тя е робот, от когото трябва да се защитава. Жената е починала на място.

Според запознати ударите по тялото й са били поне 50.

По думите на очевидец ден преди кървата драма бащата на убиеца  - Тодор - Мангъша, подал сигнал в полицията за сина си, а днес като пристигналите полицаи им казал:

Ако го бяхте прибрали вчера, когато подадох сигнала, това нямаше да се случи“.

Отговорът на униформените бил, че не могат превантивно да арестуват някого, преди да е извършил престъпление.

От полицията към момента не дават информация, тъй като още не са приключили огледите на местопрестъплението.