Младият мъж е живеел в гараж, предоставен му от жител на Рударци, на когото помагал в продажбата на строителни материали. Задържаният е направил пълни самопризнания и при задържането му вчера не е оказал съпротива, уточни магистратът, цитиран от БТА.
Кирилов е с последна адресна регистрация в Приморско. Той е криминално проявен. Регистриран е за грабеж, отвличане и кражби. Израснал по домове, от 12 години не поддържа контакт с баща си и от пет години с майка. Инцидентът стана в четвъртък вечерта.
Здравко намушкал с нож тип "пеперуда" 28-годишния Веселин Благоев от Рударци. Двамата се познавали от два месеца. Вечерта на убийството били в едно и също заведение. Между тях възникнал спор след отправена реплика на Веселин за ниския социален статус на Здравко.
Убийството е извършено до тоалетната на стадиона. В последствие трупът е бил завлечен и оставен под моста на р. Рударска.
Иззети са веществени доказателства, подчерта Найденов.
В понеделник Пернишкият окръжен съд ще гледа искането на прокурора за постоянна мярка за неотклонение на обвиняемия "задържане под стража".
Това е осмото убийство станало през тази година в Пернишко. Всички са разкрити.
Междувременно от Окръжна прокуратура Перник съобщиха, че ще протестират наложената мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 2000 лв. на 41-годишния Красимир Жеков, обвинен в убийство при битов скандал. Трагичният инцидент станал на 21 октомври вечерта в дома на Жеков в с. Драгичево. Домакинът и гостът му Стефан Стефанов седнали на "по чашка". Съпругата на Красимир възнегодувала, че поредна вечер в дома й се пие. Ядосан от забележката, Красимир грабнал нож и тръгнал към съседната стая, където отишла съпругата му. На пътя на домакина се изпречил Стефан и ножът попаднал в неговите гърди. Раненият починал на място.
По данни на полицията извършителят е станал агресивен след употреба на алкохол.