Това каза в студиото на Милен Цветков по Нова експертът по сигурността Симеон Иванов. 
 
"Използването на малокалибрено оръжие е почерк на албанската мафия- може да е пистолет или вариант на пушка. Много е трудно да се дава контролен изстрел в главата с такова оръжие, трябва да имаш здрава психика", допълни още той.
 
Според него, извършителят е професионалист, който е убил първо кучета, за да влезе в къщата и да убие всички хора вътре. Това е почерк и на руската мафия, а може и всичко да е копирано, но безспорно е едно-извършителят е професионалист. Иванов дори предположи, че престъпникът вече е напуснал страната.
 
"Ако причината за разстрела е източване на ДДС или контрабанда, убийството е да се лиши семейството и евентуални наследници на икономическа полза от евентуална кражба на пари", допълни бившият бопаджия.
 
Той отхвърли възможността престъплението да е извършено от ревност. "Такова убийство показва точна задача, професионално изпълнена, съответната психика, точно подбиране на времето за извършване", допълни експертът.
 
Иванов бе категоричен, че екзекуцията е замислена така, че всички засегнати хора да се съберат на едно място. Експертът припомни и подобно убийство - на 22-годишен студент в асансьор заради източен ДДС. Случаят е от времето на правителството на Иван Костов, но при него, въпреки че убийството също е извършено с малокалибрено оръжие, две придружаващи младежа жени не са застреляни.