Сигналът е подаден в столичната полиция в 15.30 ч., съобщиха от пресцентъра на МВР.

Изпратените на място полицейски екипи открили 33-годишния мъж обесен на балконската врата, а в стаята е открито телцето на 2-годишната му дъщеря с множество прободни рани. От МВР уточниха, че бащата е криминално проявен за кражби и наркотици.

Тялото на мъжа, който по неофициална информация се казва Николай Ценов, е открито от майка му, предаде Нова телевизия.

По първоначални данни момиченцето е живеело с майка си. Съседи разказаха, че мъжът често е вземал детето и се е грижел за него, съобщи БНР. Най-вероятно във фаталния ден бащата го е взел за няколко часа. Апартаментът му е на първия етаж в жилищен блок.

Ценов е оставил предсмъртно писмо, в което признава, че той е убил детето и майката няма вина, допълва телевизията.

Eдин от съседите на 33-годишния Николай - Александър Спиридонов, който вчера е бил поемно лице при огледа, разказа пред БНТ, че вчера от дома на убиеца са иззети наркотици.

"Влезнахме вътре, видяхме какво се е случило. Той се беше обесил. Аз го познавам лично. Той е наркоман. Направил го е, защото се е надрусал. Аз все пак знам какво вчера иззеха от апартамента", допълни младежът.

По думите му, бащата често разхождал момиченцето в квартала.

Майката на убитото момиченце е потърсила съдействие от полицията вчера. Жената се е оплакала от агресивното поведение на бащата спрямо нея. От полицейския участък обаче са обяснили, че не могат да съдействат и я насочили към отдел "Закрила на детето", предаде Дарик радио.

Преди това социалните служби не са получавали сигнали, че момиченцето е в риск. По неофициална информация двамата родители са имали противоречия относно отглеждането на детето.

Процесуално-следствените действия продължават, по случая е образувано досъдебни производство. Предстои аутопсия на телата.