Кървавият инцидент се разигра вечерта на 17 април преди две години, в градината на известния хотел-ресторант "Принц Кирил" в Стария Несебър. Тогава 61-годишният собственик уби със законния си пистолет "Зиг Зауер" 63-годишния Никола Колев.

Кирил Христов е обвинен първо за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - произвел четири изстрела със законно притежаван пистолет, насочени към саксия на палма в градината.

Малко по-късно, около 21,50 ч., когато готвачът се качил в джипа на столичен бизнесмен с хотели по морето, Принца се приближил към колата и отново произвел изстрел. Куршумът влязъл отдясно в гърдите на Колев, засегнал е големи кръвоносни съдове и е излязъл странично. Смъртта му е настъпила мигновено. Възстановка на събитията показа, че Принца е произвел изстрела, докато затварял с лявата ръка, в която държал пистолета, предната дясна врата на автомобила.

Заради това хотелиерът е обвинен в умишлено убийство.

Такова беше и първоначалното обвинение срещу него, което по-късно беше променено в много по-леко - за причиняване на смърт по непредпазливост. Районната прокуратура в Несебър обаче се възпротиви и Апелативната прокуратура се произнесе в полза на по-тежкото обвинение.

До дни съдът трябва да насрочи дата за първото съдебно заседание.