Магистратите решиха, че младежът трябва да изтърпи наказанието си при първоначален строг режим, като ще трябва да плати и по 100 000 лв. кръвнина на родителите на убития Георги, съобщи Дарик радио.

Жестоката драма се разигра на 3 август 2011 г. на кръстовището на улиците „Гладстон" и "Климент Охридски" в Бургас. Младежите се скарали заради Гергана Шейтанова, в която и двамата били влюбени. Деян обаче извадил нож и пробол съперника си няколко пъти в гърдите. Въпреки усилията на лекарите Георги почина.

В съда вещите лица, изготвили медицинската експертиза, определиха Деян Димитров като лабилен, с ниска самооценка и некомуникативен. Той обаче напълно осъзнавал действията си по време на убийството. Младежът хладнокръвно скрил ножа, а след това звъннал на тел. 112 за помощ.

Обвинението настоя за 20-годишна присъда при първоначален строг режим. Семейството на убития Георги поиска Деян да остане в затвора до края на живота си. Според защитата на подсъдимия престъплението е било извършено в състояние на афект и без умисъл.

"Не съм целял да го убия. Сам не мога да си обясня как се стигна до това. Изпитах страх, за него и за мен, да не ми вземе ножа", каза пред магистратите Деян. След това обяви, че се надява на присъда, която да му позволи реализация в бъдеще.

Само 19 дни след убийството в Бургас, в София 22-годишният студент Мартин Григоров застреля 20-годишния Георги Шопов заради любовен триъгълник с 16-годишната Десислава, с която и двамата младежи имали връзка. След което се простреля в главата и четири дни по-късно почина във ВМА.