Сигнал за намерения труп е бил подаден около 8:55 в събота от случайни минувачи.
Убитият е 48-годишният Мехмед Тефик от Велики Преслав, който се е занимавал с отглеждане на животни, предаде БГНЕС.
“Главата на мъжа беше открита в избено помещение на намираща се наблизо новострояща се сграда, вероятно е пренесена там от кучета“, каза за Дарик пресаташето на ОД на МВР - Шумен Десислав Райчинов. Той добави, че не е открито оръжието, с което е извършено убийството.
При първоначалния оглед не са установени други видими наранявания по тялото на мъжа.
Братът на убития заяви пред журналисти, че според него престъплението е извършено "на етническа основа". “Нямаме основания да смятаме, че убийството е на етническа основа”, категоричен бе прокурор Димитър Димов.
Според негови близки снощи Тефик (Тесиков според БТА) излязъл да се почерпи. Те предположиха, че той е срещнал убиеца си в някое заведение, но все още няма заподозрян и задържан за убийството.
Мехмет се прехранвал като продавал млякото от десетината крави, които гледал. Бил изключително тих и спокоен човек. Излизал на заведение най-много веднъж месечно. Снощи бил с приятел в кафене на центъра на града, след което двамата отишли на дискотека. Няма информация там да се е карал с някого. Тръгнал си от клуба след 1,00 часа и бил убит на около 40 метра от входа му.
Първоначално полицията смяташе, че главата на Мехмет е отнесена и скрита от убиеца. При прегледа на записа от охранителната камера на сградата на съда, която е съвсем близо до мястото, се видяло, че я влачат няколко кучета. Кървавите следи отвели следователите до мястото.
Образувано е досъдебно производство за умишлено убийство, срещу неизвестен извършител, съобщи окръжният прокурор на Шумен Ася Петрова. Полицията работи по различни версии за престъплението.