Това прогнозира в студиото на телевизия "България он ер" бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров. "Или някой ден ще се стигне до едно тяло в някоя кариера или кладенец, за което да се предположи, че е на извършителя", предположи той.

Според ген. Гяуров версията, че убийството е свързано с делото "Наглите", е опит да се героизира жертвата.

"Много е нелицеприятно да се признава, че човекът е типичен представител на Прехода и първоначалното натрупване на капитал. По-важно е, че е тясно свързан с важни представители на "подземния свят". За мен е необяснимо как обикновен охранител на дискотека става охранител на най-големия завод за захар, как придобива целия млекопреработвателен бизнес в един район? Той действително командваше шефовете на полицията", коментира Гяуров.

По думите му на някого му е прекипяло. Възможно е да е някой, който да има да взема нещо от него, някой, на когото нещо му е взето, конкуренция, изместени партньори, неразплатени ангажименти. Според бившия шеф на Националната разузнавателна служба има липса на държавност и наглост от страна на изпълнителите.

"Свидетели сме на връщане на времената на безсилието на държавата. Какъв по-голям срам от това да има хиляди хора, обявени за издирване и никой да не ги издирва?", отбеляза ген. Гяуров в контекста на показната стрелба срещу един от шефовете на НАП и жестокото шесторно убийство в Нови Искър.   

"Остава неясно как разследването стигна до това, че причината е недоволство от нежеланието на жертвата да съдейства за обирджийство. Как направиха извода, че останалите членове на семейството са знаели? Това е в противоречие на любовната връзка, която би трябвало да е тайна. Обяснението беше - оперативни източници, което е смешно и жалко", сподели своята гледна точка ген. Димо Гяуров.

Той допусна, че извършителят не е бил сам и "нищо чудно лицето да е самоубито". "Не твърдя, че това е извършено от МВР, а от съучастника му. Зам.-главният прокурор Сарафов не е наясно как се правят тези експертизи", каза още бившият шеф на НРС.