31-годишният бивш затворник Сергей Помазун е арестуван в Белгородска област, съобщиха от руското вътрешно министерство.

При ареста той успял да наръга четири пъти с нож майор Юрий Седих, предаде РИА Новости, цитирана от БГНЕС. Помазун се сторил подозрителен на патрул от транспортна полиция, който извършвал обход на гарата в нощта срещу сряда. Бандитът явно имал намерение да се измъкне от зоната на блокадата, като се скрие в товарна композиция.

Когато представителите на властта му поискали документите за проверка, убиецът започнал да нервничи. Първо назовал измислено име, след това в суматохата успял да наръга Седих. Острието проникнало на около 4 см. в гърдите, раменете и врата. Майорът бил опериран в местната болница и няма опасност за живота му.

За Помазун, за когото се предполагаше, че е въоръжен и готов да убива още, бе обявена награда от 3 млн. рубли, което е около 73 000 евро. Все още не са ясни мотивите му да застреля шестима души, но местни хора разказаха, че освен в затвора е лежал в психиатрия.

След ареста си той е направил странно изявление, съобщава „Интерфакс”, цитирана от "Фокус".
Аз не съм стрелял по деца, аз стрелях по Ада”, заявява Помезун на въпросите на полицай във видео материал по задържането му.

Жертвите са четирима служители на ловния магазин, в който той откри стрелба - на 28, 40, 43 и 45-годишна възраст, и две ученички на 14 години и 16 години, по които стреля на улицата. Всички са загинали на място, с изключение на по-голямото момиче - то е починало в болница, без да дойде в съзнание.