По думите на Петров до 2009 г. в службите не е имало данни Евелин Банев да е кокаинов крал.

"В затвора съм се срещал с този човек и той ми е казвал, че, ако проговори, ще бъде страшно за Борисов, Флоров и Цветанов по отношение на това, което правят, а приписват на него. Става това, че започнаха да отвличат деца, а министърът вместо да се интересува къде е детето "с безумен цинизъм обяснява какъв е баща му", каза още бившият съветник в ДАНС.
 
Евелин Банев бе наречен "кокаинов крал" за първи път от вътрешния министър Цветан Цветанов след ареста му в Созопол на 16 май 2012 г. при акция "Кокаинови крале".
 
"Не може с цената на едно отвлечено дете да се стараеш да останеш на власт. Цветанов създаде съмнение, че прави опит да шантажира Плевнелиев кой да е вътрешен министър в служебния кабинет", анализира още Петров, според когото сега президентът има шанс да покаже достойнство.
 
Бившата барета допълни, че сега е важно кой ще е вътрешен министър в служебния кабинет.

"Защото, ако този човек извади истината, не знам къде ще е мястото на Цветан Цветанов и Бойко Борисов", заключи той.
 
Вчера адвокатът на Банев - Ина Лулчева, също обяви, че според нея този, който е нарекъл Евелин Банев кокаинов крал, трябва да отговаря за отвличането на дъщеря му. "Защото аз твърдя, че това предизвика до голяма степен случилото се", допълни тя.

По-рано днес самият Цветан Цветанов по повод отвличането каза, че "полагайки усилия, ще можем да стигнем до хората, които направиха това престъпление". По думите му се се заформя възход на организирана престъпност. Има нейни представители, които дори са празнували в деня, когато беше дадена оставката, смята Цветанов.

Най-важното е детето да се върне живо. Всяка една жертва при подобно престъпление е застрашена, коментира министърът в оставка.