Часове наред миналата нощ таксиметрови шофьори протестираха заради смъртта на своя колега Първоначално блокираха бул. "Тодор Александров", предава БТА. 

Своеобразният протест беше близо до сградата на Трето районно, където беше задържан един от заподозрените за смъртта на 34-годишния мъж. На място е имало над 100 таксиметрови коли, съобщава БНТ.

Снимка: BulFoto

Възловият булевард остана блокиран за часове през нощта. Освен него обаче, протестиращите затвориха за движение и кръстовището на "Орлов мост", което беше освободено рано тази сутрин.

Планира се още масов протест, като засега не е ясно кога ще се проведе.

Снимка: BulFoto

Петър Владимиров, заместник-председател на Националния таксиметров синдикат, обясни пред БНР, че искат представители на МВР да им разяснят как протича разследването на убийството.

"Съмнявам се, че полицията ще се опита да предприеме каквито и да е мерки. За момента са добронамерени. Ние също не им създаваме проблеми, освен че сме затворили движението, но в края на краищата ние го правим, за да защитим нашия живот, защото не можем да бъдем убивани по този брутален начин на улицата. И ние сме хора. Излезли сме да си храним семействата", посочи по-рано Петър Владимиров.

Снощи, след скандал и бой заради навлизане в еднопосочна улица, 34-годишният таксиметров шофьор издъхна на пътя. Инцидентът се случи в столичния квартал "Разсадника" - на кръстовището на улиците "Рибен буквар" и "Хъшове" и в близост до Първа АГ болница "Св. София".

На мястото близки и познати на починалия оставят цветя и свещи в негова памет.

Нападателят е задържан в МВР болница с хематоми, сочи информация на "Нова телевизия".

Той има регистрации за шофиране след употреба на алкохол и дрога. По неофициална информация разследващите работят и по втора версия - за това, че в скандала се включва приятел на таксиметровия шофьор, с когото се нахвърлят да бият 23-годишното момче. Близките на загиналия мъж, обаче настояват за справедливост.

"Брат ми ми звънна и каза "бият ме пред вкъщи". Не го разбрах точно. След като пристигнах, го видях как седи в колата. Попитах го какво е станало, а той само ми посочи този, с когото е станало спречкването. На мястото бяха десетина човека, не знам дали са го били всичките. Аз тръгнах към въпросния човек и като се обърнах, видях как брат ми се свлече на земята. Никой не искаше да му помогне само викаха: "оставете го този циганин", разказа брата на таксиметровия шофьор пред bTV.

Той обясни, че медици от близкото лечебно заведение веднага са оказали първа помощ на брат му, но за съжаление не са успели да го спасят.

"Искам справедливост. Искам доживотен затвор за този", заяви той.