Млада лекарка се бори за живота си, след като е паднала от 7-ия етаж на блок 302 в столичния квартал "Люлин-3" в събота вечерта. Все още няма информация дали става дума за нещастен инцидент, криминален акт или опит за самоубийство.

"Линейката е пристигнала буквално на третата минута след подаване на сигнала. Жената е в много тежко състояние, но е факт, че още на място е направено всичко възможно за стабилизиране на жизнените й показатели и тя е откарана в "Пирогов", коментира говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) Катя Сунгарска, цитирана от "Блиц". Трагедията е още по-голяма за лекарите, тъй като пострадалата д-р Ирена Иванова до неотдавна е работила именно в "Спешна помощ".

Заради критичното състояние на 35-годишната жена нейните близки отправиха молба във Фейсбук за даряване на кръв. Всеки може да го направи в кръвопреливния център, който е в непосредствена близост до "Пирогов".

Българските медици вече имат опит в успешна намеса при падане от голяма височина. Пример за това е гимнастичката Цвети Стоянова. Две години след като скочи от 6-ия етаж младото момиче е живо и здраво и е оставило далеч зад себе си спомените от инцидента.