На място са били изпратени пожарна, линейка и полицейски патрул след сигнал за пожар.

Огнеборците са потушили огъня, а на място е бил открит трупът на жената. Според разследващи много вероятно е жената да е починала следствие на пожара, предадоха БНР и bTV.

Вижте снимки от мястото на инцидента>>


Според първоначалната информацията трупът е намерен в изоставена постройка, използвана от клошари, и най-вероятно тя също е била бездомна, допълват от БЛИЦ.

"Беше много добра, не заслужаваше такава съдба", каза пред bTV друга клошарка, която подала сигнала в полицията. Тя добави, че починалата казвала, че ще се самоубива, защото й е писнал животът.

Предстои да се установи дали пожарът е умишлен, дали става въпрос за нещастен случай или самоубийство. Проверява се и версията за убийство, за да бъде отхвърлена тази възможност. Криминалисти са направили оглед на мястото. 

От пресцентъра на МВР засега не са пуснали официално съобщение по случая.

Случилото се с изгорялата жена в Борисовата градина не е престъпление, а инцидент, завършил с фатален край, коментира обаче пред „Фокус” Красимир Димитров, шеф на Дирекция „Обществен ред, отбранително-мобилизационна подготовка и защита при бедствия” към Столична община.

Най-вероятно жената си е запалила огън в изоставената стара тоалетна. Нейна приятелка е отишла да я види, тя е видяла пламъците, и се е опитала да я изведе, но не е успяла, тъй като са били големи”, обясни той.

По думите му няколко пъти са изпращани служители на Общинска полиция, които предупреждавали клошарите да не се настаняват в старата тоалетна.

Преди две години бе открит труп на друга млада жена в Борисовата градина - Яна Кръстева. Разследването показа, че тя е била убита. Подсъдим по делото за жестокото престъпление е Николай Русинов-Чеци.

Вижте последни новини по случая с Яна Кръстева тук >>>